Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 422
Comentează add

Copiii de la 5 la 11 ani cu boli cronice şi obezitate cu risc de a face forme grave de COVID, vor începe să fie vaccinaţi de la jumătatea acestei luni.

Guvernul francez a decis controale și întărește dispozitivul de vaccinare

radiojurnal

   Paris. Foto: Daniela Coman

Confruntat cu al cincilea val epidemic în plină expansiune, guvernul Franţei a decis să nu impună restricţii ca în trecut, ci să întărească dispozitivul de vaccinare şi să controleze mai bine circulaţia virusului în şcoli.

Singurele spaţii care vor fi închise pentru o lună sunt discotecile şi cluburile de noapte. Corespondenta RRA, Daniela Coman, a transmis detalii de la Paris.


Daniela Coman: Centre mai multe, mobilizarea personalului medical, a farmaciştilor şi medicilor de familie pentru a administra rapid doza booster, a anunţat premierul Jean Castex, potrivit căruia, peste 10 milioane de francezi au făcut-o deja, iar alţi 15 milioane o vor face până la începutul anului viitor, pentru că în lipsa ei, din 15 ianuarie certificatul verde îşi pierde valabilitatea. Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani care suferă de boli cronice şi obezitate şi, deci, prezintă risc de a face forme grave de COVID, vor începe să fie vaccinaţi de la jumătatea acestei luni, o decizie pentru imunizarea generalizată a acestei grupe de vârstă urmând să fie luată ulterior. Întrucât între cazurile nou depistate în ultima perioadă se află mulţi copii, guvernul francez a decis să impună din nou obligativitatea ca cei mici să poarte masca la şcoală şi în exterior, nu doar în interior, cum era până acum. Programul de intrare - ieşire de la ore, al pauzelor şi al cantinelor şcolare va fi adaptat pentru a se evita aglomeraţia, iar orele de sport în sală vor fi limitate. Restaurantele, barurile, cafenelele rămân deschise, fiind avertizate să manifeste seriozitate maximă la verificarea certificatului verde. În schimb, discotecile şi cluburile de noapte vor fi închise în următoarele patru săptămâni, începând de vineri. Premierul Jean Castex le-a cerut tuturor cetăţenilor să se protejeze în următoarea perioadă, să-şi limiteze prezenţa la orice eveniment festiv cu participare numeroasă, pentru a depăşi acest moment critic şi a putea petrece cu bine sărbătorile de la sfârşitul anului.


Etichete franțarestricțiivaccinarecontroalepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live