Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2017
Vizualizari: 946
Comentează add

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Iulian Tudorache, a explicat că plata de către companiile de stat a dividendelor la buget în avans le va impulsiona activitatea

Guvernul explică de ce dividendele la stat trebuie plătite în avans

radiojurnal

 

La Bucureşti, reprezentanţii Guvernului au venit, astăzi, cu o serie de precizări referitoare la plata dividendelor de către companiile de stat.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Iulian Tudorache, a declarat la o conferinţă pe teme energetice că decizia statului de a le solicita acestor firme să plătească dividendele la stat în avans are rolul de a le dinamiza activitatea şi de a impulsiona investiţiile.

El a spus că este vorba despre o schimbare de cultură organizaţională la nivelul companiilor româneşti: 

Iulian Tudorache: "Nu văd nimic rău ca din dividendele nerepartizate şi acumulate, pe dobânzi poate foarte mici, poate chiar negative uneori, nu văd cu ce au ajutat companiile până acum în investiţiile pe care le-au avut de făcut până acum.

Este în mod evident că nu acesta a fost motivul pentru care ei nu au făcut investiţii şi nu s-au dezvoltat. Cred că acum s-a luat pe bună dreptate această decizie de a distribui parte şi din rezervele speciale, nu sunt decapitalizate aceste companii, nu au rămas fără bani. Cred că şi pentru a-i impulsiona să îşi pună capitalurile, să investească în continuare. 

Guvernul le-a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget, în avans, sumele reprezentând dividende. Autorităţile au subliniat că este vorba despre banii acumulaţi la companii şi care nu au fost folosiţi pentru investiţii.


Etichete guvernplata dividendelorcompanii de statinvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live