Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

10 Mai 2016
Vizualizari: 1121
Comentează add

Ministerul Transporturilor elimină plafonul de 12 călătorii reduse pentru elevi și studenți.

Guvernul elimină plafonul la călătorii reduse pentru elevi și studenți

alex-lancuzov

Arhivă Foto. Petrut Hirtescu.

Ministerul Transporturilor elimină plafonul de 12 călătorii reduse pentru elevi și studenți
 
Elevii și studenții de la universitățile de stat sau particulare vor avea din această toamnă (noul an școlar/universitar) un număr nelimitat de bilete de tren cu reducere la jumătate a anunțat astăzi, Ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Este vorba despre un proiect care vizează încurajarea transportului feroviar de călători dar mai ales reducerea birocrației la procurarea tichetelor de tren pentru elevii și studenții care în prezent beneficiază de doar 12 călătorii pe an cu reducere la trenurile Inter Regio.

Dan Costescu: Se va renunța la toată birocrația tichetelor suplimentare și chiar a legitimațiilor intermediare, va fi suficient să se prezinte la casele de bilete un carnet de student, care va avea fie o formă standardizată fie aplicat un sticker care să-i dea acel cod unic să fie recunoscut de către vânzători și în baza acestuia se va cumpăra direct biletul. Deci simplificarea constă în faptul că nu se mai emit documente, nu se mai rupe o parte a biletului, nu s emai stă la cozi la facultate, nu mai cheltuie Ministerul Învățământului bani.

Un alt proiect pentru a încuraja revenirea călătorilor pe calea ferată se referă la acordarea unor facilități și reduceri de tarife pentru pasagerii care aleg transportul cu trenul spre și dinspre aeroportul Otopeni.

Ministrul Transporturilor a prezentat astăzi într-o conferință de presă stadiul restructurării companiilor feroviare din subordine.


Etichete Ministerul Transporturilor12 călătorii reduse pentru elevi și studențidan costescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live