Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

16 Martie 2010
Vizualizari: 1328
Comentează add

Secretari de stat la Interne şi Justiţie sunt chemaţi la Guvern pentru redactarea unei Ordonanţei de Urgenţă contra "pirateriei" din transport.

Guvernul doreşte suspendarea protestului transportatorilor

sorin-solomon

Transportatorii ameninţă cu blocarea traficului în Bucureşti. Foto: Mediafax.

Premierul Emil Boc a convocat la Guvern secretari de stat din ministerele Internelor şi Justiţiei pentru a redacta o ordonanţă de urgenţă de combatere a "pirateriei" în transportul de persoane, şeful Guvernului afirmând că speră ca transporatorii să renunţe astfel la proteste.

 

Premierul a precizat că ordonanţa va reglementa în principal condiţiile de transport cu vehicule cu o capacitate mai mică de nouă persoane.

 

Redactarea acestei ordonanţe de urgenţă reprezintă, în opinia premierului, un motiv pentru ca acţiunile de protest anunţate de către transportatori pentru această săptămână să fie suspendate.

 

"În aceste condiţii, sper să găsim soluţii pentru a putea suspenda aceste proteste, deoarece avem un interes comun. Sper să punem punct protestelor", a conchis Boc.

 

Emil Boc a participat la negocierile dintre Ministerul Transporturilor şi liderii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

 

Liderii transportatorilor au anunţat că peste 11.000 de transportatori vor protesta, miercuri şi joi, între orele 10 şi 15, în faţa sediului Executivului.

 

Transportatorii solicită o hotărâre de guvern pentru sancţionarea firmelor de transport neautorizate şi o lege unică a transporturilor.


Etichete Emil Bocguvernordonanţă urgenţătransportatoriproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live