Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

23 Decembrie 2019
Vizualizari: 587
Comentează add

Guvernul discută proiectul bugetului

andrei-serban

 Foto gov.ro

Membrii Guvernului discută la Palatul Victoria amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmează să-şi asume răspunderea în Parlament: bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările aduse Ordonanţei de Urgenţă 114, aşa-numita ordonanţă a lăcomiei. Şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată după-amiază, de la ora 16:00. Pentru mai multe informaţii suntem acum în direct cu Andrei Şerban. Bună ziua!

Reporter: Andrei Şerban - Bună ziua! Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit în această dimineaţă aici, la Palatul Victoria, cu liderul USD, Dan Barna, dar şi cu cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a discuta amendamentele depuse la Legea bugetului.

După întâlnire, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că nu susţine în mod deosebit angajarea Guvernului pe Legea bugetului, pentru că, astfel, este ocolit rolul Parlamentului, dar că înţelege motivul, acela că proiectul de buget ar fi fost puternic afectat în comisiile parlamentare.

În linii mari, partidele au depus amendamente prin care cer sume suplimentare, în special pentru marile proiecte de infrastructură, majorarea alocaţiilor pentru copii, dar şi eliminarea completă a susţinerii bugetare pentru anumite instituţii.

Aşadar, acum, miniştrii dezbate proiectul de buget şi amendamentele primite de la partidele parlamentare, pe unele le vor aproba, pe altele le vor respinge, pentru ca la ora 16:00 să se ducă în Parlament şi Executivul să-şi angajeze răspunderea pentru bugetul de anul viitor, dar şi pentru proiectul de lege care elimină majoritatea articolelor din Ordonanţa de Urgenţă 114.


 


Etichete guvernbugetOUG 114

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live