Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Marţi, 19 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

17 Iulie 2018
Vizualizari: 454
Comentează add

Un alt punct important pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului este prima rectificare bugetară din 2018.

Guvernul discută în şedinţa de azi cumpărarea unor baterii de coastă

andrei-serban

  Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

Guvernul discută marţi, 17 iulie, despre prima rectificare bugetară din acest an, potrivit agendei oficiale.

Tot în şedinţa de astăzi ar urma să fie analizat şi un act normativ iniţiat de MApN privind cumpărarea unor sisteme de baterii de coastă ce ar urma să crească securitatea ţării la Marea Neagră. Ministrul de resort ar dori ca procedurile de achiziţie să fie analizate până la sfârşitul anului.

Ministrul apărării Mihai Fifor declara zilele trecute că la recentul summit al NATO de la Bruxelles a fost subliniat faptul că România face parte dintr-un grup de cinci state care au alocat 2% din PIB pentru apărare.

Mihai Fifor a spus că mare parte din această sumă o să fie folosită pentru înzestrarea şi modernizarea armatei. În acest context, MApN va propune în şedinţa de guvern de astăzi un act normativ pentru a fi aprobată cumpărarea unor baterii de coastă.

Mihai Fifor îşi exprima speranţa că în cel mai scurt timp va fi semnat contractul pentru cumpărarea acestor baterii de coastă. 

"Suntem pregătiţi să ducem în şedinţa de guvern hotărârea de guvern privind bateriile de coastă, aşa cum le spunem noi, un program pe care sperăm să îl derulăm fără probleme şi la finele anului să încheiem procedura de achiziţie şi să putem semna contractul pentru bateriile de coastă", a declarat Mihai Fifor. 

Şi Ministerul Finanţelor discută cu celelalte ministere pe tema primei rectificări bugetare din acest an. Ministrul de resort, Eugen Teodorovici, a declarat că se vor asigura fondurile pentru toate proiectele în derulare sau care urmează să fie lansate şi pentru cheltuielile de funcţionare, aşa cum sunt salariile.


Etichete Mihai FiforrectificareînzestrarebateriicoastăEugen Teodorovici,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live