Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

2 Decembrie 2014
Vizualizari: 1310
Comentează add

Delegaţia experţilor Băncii Mondiale, FMI şi Comisiei Europene analizează proiectul viitorului buget cu premierul Victor Ponta, ministrul finanţelor şi ministrul bugetului.

Guvernul discută bugetul pe 2015 cu delegația FMI

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, care se află timp de o săptămână la Bucureşti pentru discuţii pe marginea bugetului pe anul viitor.

Şeful executivului are programate şi o serie de întâlniri cu grupurile parlamentare ale PSD, PC, cu liberalii lui Călin Popescu-Tăriceanu şi cu Grupul minorităţilor naţionale.

Delegaţia experţilor Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, condusă de Andrea Schaechter, a sosit, la Palatul Victoria, la ora 11:00, şi de două ore analizează proiectul viitorului buget cu premierul Victor Ponta, ministrul finanţelor Ioana Petrescu şi ministrul bugetului Darius Vâlcov.

Evident că discuţiile au în prim-plan nivelul deficitului bugetar astfel că executivul va negocia cu experţii Fondului Monetar un deficit de 2 - 2,1% din Produsul Intern Brut pentru anul viitor.

Premierul Victor Ponta spunea chiar astăzi, pe pagina sa personală de pe o reţea de socializare, că aprobarea bugetului este o şansă şi o miză personală uriaşă.

Mai mult, sunt lucruri esenţiale - spunea Victor Ponta - care nu se vor schimba anul viitor, şi anume, cota unică, nivelul taxelor şi impozitelor, CAS-ul, scutirea de impozit a profitului reinvestit.

"Nu s-a decis când Partidul Liberal Reformator va intra la guvernare"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu însoţit de liberalii Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe s-au aflat şi ei în această dimineaţă la Palatul Victoria unde au discutat cu premierul despre clandarul dezbaterii proiectului de buget în Parlament, precum şi despre alte obiective politice, în condiţiile în care se intenţionează şi o remaniere a actualului Cabinet.

Călin Popescu-Tăriceanu declara că nu s-a decis când Partidul Liberal Reformator va intra la guvernare, însă portofoliile vizate de liberali ar putea fi Ministerul Finanţelor şi cel al Economiei.


Etichete FMIbugetCalin Popescu TariceanupremierVictor PontadiscutiiguvernIoana PetrescuDarius Valcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live