Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Iulie 2020
Vizualizari: 153
Comentează add

Guvernul din provincia catalană Lleida a impus carantina la domiciliu pentru întreaga populație.

Guvernul din provincia catalană Lleida a impus carantina la domiciliu

florin-lepadatu

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Guvernul din provincia catalană Lleida a impus carantina la domiciliu pentru întreaga populație, din cauza creșterii numărului de contaminării cu noul coronavirus.

În toată Catalonia s-au înregistrat, într-o singură zi, aproape 1.000 de cazuri, iar oficialitățile au descoperit, după înmulțirea testărilor, că viteza de răspândire este foarte mare.

Potrivit corespondentei RRA în Spania și autoritățile din insulele baleare au introdus restricții din cauza aglomerației turistice care favorizează contaminarea.

Reporter Annamaria Damian - "Guvernul regional a decis închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor de pe mai multe străzi din Mallorca.

Măsura se pune în aplicare cu prezența poliției locale.

Se interzice folosirea paharelor mai mari de 600 de ml care favorizează băutul din același recipient, precum și paiele lungi pentru băutură.

Decretul se numește ,,Împotriva turismului excesiv,, și afectează și insula Ibiza, paradisul petrecăreților din toată lumea.

Mai prevede, între altele, interzicerea meselor și scaunelor înalte care duc la nerespectarea distanței de siguranță.

Această decizie vine după ce insulele baleare au fost prima regiune care a deschis frontierele pentru turiștii străini, într-un proiect realizat în colaborare cu Germania, dar aglomerația din localurile de noapte, nerespectarea distanței și nepurtarea măștilor au schimbat, în doar câteva zile, peisajul din insule.

Autoritățile din Baleare au precizat că situația epidemiologică este deocamdată bună, dar aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni răspândirea virusului."


Etichete spania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live