Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

Facebook, Google şi Twitter au suspendat procesarea cererilor guvernului din Hong Kong privind date ale utilizatorilor lor.

Guvernul din Hong Kong cere date privind utilizatorii rețelelor sociale

sergiu-stet

  Hong Kong.      Foto: Arhivă.

Companiile Facebook, Google şi Twitter au suspendat procesarea solicitărilor guvernamentale privind date ale utilizatorilor din Hong Kong, au anunţat cele trei companii, după ce China a instituit în teritoriul semiautonom o nouă lege a securităţii naţionale.
 
Reuters transmite că Facebook, care deţine şi serviciile WhatsApp şi Instagram, a declarat într-un comunicat de presă că "suspendă" analizele şi rapoartele pentru toate serviciile sale "până la o evaluare a noii Legi a securităţii naţionale".
 
Google, divizie a firmei Alphabet şi compania Twitter au suspendat deja săptămâna trecută prelucrarea solicitărilor autorităţilor din Hong Kong cu privire la datele utilizatorilor, iar Twitter a citat "profunde îngrijorări" cu privire la implicaţiile legii securităţii.
 
Google a declarat că va continua să proceseze solicitărilor guvernului din Hong Kong privind eliminarea conţinuturilor generate de utilizatori din serviciile sale. Twitter a refuzat să comenteze, iar Facebook nu a răspuns solicitărilor pentru un comentariu.
 
Companiile online aplică frecvent restricţii privind postările care încalcă legile locale ale unei ţări. În prima jumătate a anului 2019, Facebook a restricţionat 394 de astfel de postări în Hong Kong, potrivit raportului său anual. 

Etichete Hong KongTwitterFacebookGoogle

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live