Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

22 Aprilie 2015
Vizualizari: 953
Comentează add

Ordonanţa privind impozitarea bacşişului va fi discutată, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Guvernul decide dacă va impozita bacșișul

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

Guvernul urmează să ia în discuţie, în şedinţa de astăzi, un proiect de ordonanţă care să reglementeze din punct de vedere fiscal situaţia aşa-numitului bacşiş.

Proiectul prevede eliberarea unui bon fiscal separat pentru bacşiş, prin care se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de către client, în plus faţă de contravaloarea bonurilor sau serviciilor cumpărate.

Firmele urmează să aleagă dacă sumele suplimentare vor fi distribuite salariaţilor sau contabilizate ca profit, însă în ambele cazuri se va încasa impozit.

Se interzice firmelor să condiţioneze prestarea de servicii de acordare a bacşişului şi se introduce obligaţia întocmirii unui registru de bani personali în care să fie înregistrate sumele pe care angajaţii le deţin la începerea programului de lucru.

Proiectul introduce o serie de sancţiuni în cazul în care, la verificările ANAF, se constată sume neînscrise în contabilitate.

Astfel, pentru diferenţele până la un procent din banii din casă, dar nu mai mult de 100 de lei, se aplică avetisment, în timp ce peste un procent, dar mai puţin de 100 de lei, se va sancţiona cu o amendă între 2.000 şi 5.000 de lei.

Sancţiunile cresc gradual, astfel că pentru o diferenţă de peste 1.000 de lei şi peste un procent se poate ajunge şi la o amendă de 30.000 de lei.


Etichete guvernproiect de ordonantareglementarebacșișbanibonuriimpozitANAFsanctiuniamenda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live