Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 85
Comentează add

Guvernul de la Roma este tot mai îngrijorat de mutaţiile coronavirusului provenite din Marea Britanie şi Africa de Sud.

Guvernul de la Roma este tot mai îngrijorat de mutaţiile coronavirusului

radiojurnal

Foto: Arhiva, Elena Postelnicu/ RRA

Statele europene intensifică eforturile de a opri răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului.

În Germania sporesc temerile în privinţa unui al treilea val al pandemiei, înaintea unei planificate relaxări a unora dintre restricţiile adoptate în ultima perioadă.

Italia ar urma să anunţe luni noile măsuri de combatere a pandemiei.

Guvernul de la Roma, deşi a instituit reguli stricte până acum, este tot mai îngrijorat de mutaţiile provenite din Marea Britanie şi Africa de Sud.

Care este situaţia, ne spune corespondenta Radio România Actualități la Roma, Elena Postelnicu:"Interdicția deplasărilor de la o regiune la alta în Italia, care ar fi expirat la 25 februarie, dar și posibilitatea de a face o vizită la prieteni sau familie, nu mai mult de două persoane, ceea ce în zona roșie este interzis, ar putea fi prelungite cu încă 30 de zile. Despre noul decret anti-COVID se va discuta astăzi în Guvernul de la Roma, într-o videoconferință cu toți guvernatorii și președinții celor 20 de regiuni. Campania, Emilia-Romagna și Molise se află de o zi în zona portocalie, cu risc ridicat de contaminare, în vreme ce provinciile Bolzano, Perugia, Pescara, Chieti și alte câteva mici localități din regiunea Lombardia se află în zona roșie, din cauza focarelor provocate de variantele engleză și sud-africană de COVID. De astăzi și provincia autonomă Alto Adige adoptă măsuri și mai severe pentru reducerea numărului de noi îmbolnăviri, în special cu tulpina sud-africană, apărută în mai multe localități, dintre care cinci vor intra în zona roșie în perioada 24 februarie-7 martie. Practic, nimeni nu poate intra sau ieși din aceste focare de infecție, decât din motive de muncă, de sănătate sau de urgență și numai cu un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ."


Etichete italiaroma(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live