Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2021
Vizualizari: 232
Comentează add

Guvernul de la Paris anunţă măsuri severe, astfel încât francezii să nu fie plasați din nou în izolare generalizată.

Guvernul de la Paris anunţă măsuri severe

radiojurnal

 Foto: Agerpres/EPA.

Pe glob a fost depășit pragul de 2,5 milioane de decese de la apariția pandemiei, iar mutațiile reprezintă o adevărată provocare pentru companiile farmaceutice, care caută soluții astfel încât serurile de imunizare să fie eficiente pentru toate tulpinile.

În Franța, guvernul și-a mai acordat un răgaz de o săptămână înainte de a aplica noi restricții, în speranța că epidemia își va relua curba descendentă în unele zone foarte afectate de circulația variantei britanice a virusului.

Guvernul de la Paris anunță printre altele măsuri la nivel local sau testare masivă, astfel încât francezii să nu fie plasați din nou în izolare generalizată - a dat asigurări joi seară premierul Jean Castex.

Corespondenta RRA, Daniela Coman, transmite: "20 din cele 96 de departamente ale Franței continentale, între care întreaga regiune pariziană, își văd situația epidemică degradându-se în fiecare zi și spitalele sufocate de bolnavi COVID. Evoluţia lor va fi atent supravegheată până pe 6 martie, perioadă în care guvernul se va consulta cu autoritățile locale pentru a găsi cele mai bune soluții de gestionare a crizei. Este posibil să fie aplicată aceeași rețetă impusă la începutul săptămânii Coastei de Azur, în sud, și orașului nordic Dunkerque, adică o mare parte a zonelor comerciale închisă și izolarea tuturor locuitorilor în weekend, măsuri dublate de creșterea testării și alocarea de vaccinuri suplimentare. Şeful Guvernului de la Paris a subliniat că varianta britanică a coronavirusului este depistată acum la aproape jumătate din bolnavii COVID din Franța.


Jean Castex:" Obiectivul nostru rămâne acelaşi: să rezistăm, să traversăm această criză care se prelungește salvând cât mai multe vieți, protejându-ne spitalele, dar şi, atât cât putem, să ne păstrăm modul nostru de viață, economia și educația copiilor noștri. În ultimele zile am angajat acțiuni cu caracter local în acele zone marcate de o creștere puternică a epidermei. "

La scurt timp după intervenția premierului de aseară, Primăria Parisului, prin vocea unuia dintre viceprimari, a anunțat că intenționează să plaseze cât mai curând capitala într-un lockdown sever."


Etichete parisfranţa(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live