Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

16 Martie 2021
Vizualizari: 345
Comentează add

Guvernul de la Londra a anunțat cea mai profundă revizuire a politicii sale externe și de securitate de la încheierea Războiului Rece.

Guvernul de la Londra, profundă revizuire a politicii externe

razvan-stancu

 Premierul Marii Britanii, Boris Johnson.        Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Guvernul de la Londra a anunțat astăzi cea mai profundă revizuire a politicii sale externe și de securitate de la încheierea Războiului Rece.

După Brexit, Marea Britanie dorește să construiască și să consolideze relații comerciale în afara Europei; iar în plan militar își va mări considerabil arsenalul nuclear.


Reporter: Aura Neag - "Noua strategie de politică externă și de securitate a Marii Britanii marchează o schimbare majoră a priorităților. În plan economic post-Brexit, Marea Britanie se va îndepărta de Uniunea Europeană și își va îndrepta atenția spre zona Asia-Pacific, ce include țări precum India, Japonia sau Australia, zonă descrisă de premier ca fiind noul motor economic al lumii. În privința relațiilor cu China, Boris Johnson a declarat că nu este nicio îndoială că această țară rămâne o provocare pentru o societate deschisă precum societatea britanică, adăugând:"Dar vom și lucra cu China, atunci când acest lucru este aliniat valorilor și intereselor noastre, inclusiv în a construi o relație economică puternică și pozitivă și în combaterea încălzirii globale."


Reporter: Un alt anunț istoric făcut astăzi de Boris Johnson este că Marea Britanie își va mări arsenalul nuclear. În prezent, Marea Britanie are 180 de ogive nucleare, însă numărul lor va crește în următorii ani la 260. Această decizie a guvernului Johnson contravine planurilor de dezarmare nucleară anunțată acum mai bine de un deceniu. Boris Johnson a mai spus că, în privința NATO, Marea Britanie rămâne angajată fără rezerve, în sprijinul său, pentru Alianța Nord-Atlantică.


Etichete Boris JohnsonAnglia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live