Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

5 Iunie 2015
Vizualizari: 1349
Comentează add

Construirea unui spital în Transilvania "este în înteresul asigurării de servicii medicale maghiarilor din România", spune un oficial al guvernului ungar.

Guvernul de la Budapesta vrea să construiască un spital în Transilvania

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă.

Guvernul de la Budapesta plănuieşte construirea unui spital în Transilvania în înteresul asigurării de servicii medicale maghiarilor din România, potrivit secretarului de stat ungar responsabil cu domeniul sănătăţii.

Secretarul de stat responsabil cu domeniul sănătăţii, Gábor Zombor, a declarat că se întâmplă des ca ardelenii să recurgă la serviciile medicale ungare în locul celor române, ceea ce nu este prea regulamentar, dar spitalele rezolvă cumva acest lucru.

Secretarul de stat ungar a afirmat că în România au rămas doar puţini medici şi asistenţi care vorbesc limba maghiară, iar pacienţii maghiari nu reuşesc de multe ori să se facă înţeleşi în ceea ce priveşte comunicarea problemelor de sănătate pe care le au.

Gábor Zombor a menţionat că soluţia poate fi construirea unui spital în Transilvania, cu secţii de terapie intensivă şi de urgenţă, prin finanţare de la stat şi a cărui funcţionare să fie asigurată împreună cu România, iar guvernul ungar plănuieşte tocmai acest lucru.

Oficialul ungar nu a oferit alte detalii referitoare la aceste planuri.


Etichete UngariaBudapestaspitalTransilvaniaservicii medicaleGabor Zomborpacienti maghiari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live