Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

17 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1092
Comentează add

Toate formaţiunile reprezentate în Parlament, cu excepţia grupului ALDE, au anunţat că vor acorda astăzi, în plen, votul de încredere cabinetului propus de Dacian Cioloş.

Guvernul Cioloş, ca şi învestit în funcţie

alina-bordeiasu

Dacian Cioloş. Foto: facebook.com.

Toate formaţiunile reprezentate în Parlament, cu excepţia grupului ALDE, au anunţat că vor acorda astăzi, în plenurile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, votul de încredere cabinetului propus de Dacian Cioloş.

Conducerea PSD le-a recomandat parlamentarilor social-democraţi să voteze pentru învestirea noului cabinet.

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, spunea că România are nevoie acum de un guvern stabil, iar pe viitor, Cabinetul Cioloş va beneficia de sprijin punctual din partea PSD.

PNL va vota fără reţinere guvernul Cioloş, anunţa copreşedintele liberal, Alina Gorghiu.

Este o echipă care promite, iar programul de guvernare coincide, în mare parte cu cel al liberalilor, mai spunea aceasta.

Guvernul Cioloş se poate baza şi pe voturile UDMR. Liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, crede că în următorul an, în ţară va fi stabilitate politică.

Şi UNPR va vota noul executiv, pentru că - spunea liderul formaţiunii, Gabriel Oprea - Uniunea a înţeles care sunt aşteptările românilor.

Voturi în favoarea cabinetului Cioloş vor veni şi de la grupul minorităţilor naţionale, de la Mişcarea Populară şi Partidul Social Românesc, condus de senatorul Mircea Geoană.

Parlamentarii ALDE sunt singurii care vor vota împotriva cabinetului alcătuit de Dacian Cioloş, după cum anunţa liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

Motivul: formula guvernamentală propusă nu respectă regulile democraţiei reprezentative. 


Etichete un nou premieraudieri în comisii de specialitateguverndacian cioloşprogram de guvernarecabinetul de miniştrivot de învestiturăParlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live