Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

16 Ianuarie 2017
Vizualizari: 771
Comentează add

Preşedintele PSD Liviu Dragnea acuză Guvernul Cioloş pentru rectificările bugetare pozitive făcute în condiţiile scăderii veniturilor de la lună la lună

Guvernul Cioloş anchetat de comisiile de buget-finanţe

angela-matei

  Foto: Arhivă

Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţã comunã, au decis, prin vot, declanşarea unei anchete parlamentare referitoare la rectificãrile bugetare fãcute anul trecut de Guvernul Dacian Cioloş. Redactorul RRA Angela Matei, relatează că decizia a fost luatã cu 248 de voturi pentru şi 102 împotrivã. Grupurile parlamentare ale PNL şi USR s-au opus.

Vicepreşedintele liberalilor, Cãtãlin Predoiu, a susţinut cã demersul este unul inutil, deoarece se propune anchetarea unei prognoze, în timp ce reprezentanţii USR au calificat înfiinţarea comisiei drept o mascaradã.

În schimb, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat cã scopul anchetei este unul serios, având în vedere cã rectificãrile bugetare pozitive aprobate de fostul guvern au fost luate în condiţiile în care veniturile scãdeau de la lunã la lunã.

Potrivit hotãrârii Parlamentului, verificãrile ar urma sã fie efectuate de cãtre comisiile de buget-finanţe, care vor prezenta un raport în termen de zece zile. Vor fi anchetate procedura şi datele care au stat la baza adoptãrii de cãtre guvernul Cioloş a celor douã decizii.

Tot luni senatorii şi deputaţii s-au pronunţat prin vot cu buletine asupra componenţei Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra SRI. Majoritatea parlamentarã PSD-ALDE l-a propus pe senatorul Adrian Ţuţuianu pentru conducerea aceste comisii.

Plenul reunit al celor douã Camere a decis amânarea înfiinţãrii Comisiei pentru controlul SIE, pe motiv cã au fost propuşi ca membri doar deputaţi, fiind nevoie şi de senatori.


Etichete Parlamentanchetă parlamentarărectificări bugetare pozitiveguvernul Cioloşcomisiile de control a SRI şi SIE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live