Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

10 Februarie 2022
Vizualizari: 359
Comentează add

Ministerul Energiei a fost mandatat să se consulte cu reprezentanții Comisiei Europene în ceea ce privește continuarea schemei de ajutor de stat.

Guvernul caută soluții pentru continuarea ajutorului în domeniul energie

petruta-obrejan

   Foto: gov.ro

Guvernul caută soluții pentru a putea continua schemele de ajutor în domeniul energiei pentru întreprinderile mari consumatoare industriale, precum ALRO sau Azomureș.
 
Finanțări de la stat vor primi și companiile producătoare de energie, precum și asociațiile care modernizează instalații de energie.
 
Ministerul Energiei a fost mandatat să se consulte cu reprezentanții Comisiei Europene în ceea ce privește continuarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea marilor consumatori de energie - spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului - precizând că se încearcă atât păstrarea competitivității întreprinderilor românești, cât și păstrarea locurilor de muncă din aceste sectoare.
 
Dan Cărbunaru: Aceste scheme de ajutor de stat au fost implementate în România în perioada 2019-2021, au dat rezultate în condițiile în care aceste companii din sectoare energo-intensive contribuie anual cu aproximativ 6% din PIB-ul României. Un element important însă la care trebuie să ne raportăm fiind și locurile de muncă pe care întreprinderile care beneficiază de astfel de scheme de ajutor de stat trebuie să le mențină.
 
Tot în domeniul energiei, executivul a adoptat două scheme de ajutor finanțate din fonduri naționale, cât şi europene și care vizează susținerea acelor investiții care valorifică sursele regenerabile de energie cum ar fi biomasa, biogazul și energia geotermală.
 
Dan Cărbunaru: Iar cea de a doua schemă de ajutor de stat are ca obiectiv sprijinirea investițiilor în cogenerare de înaltă eficiență pentru a realiza economii de consum de combustibil și a evita astfel emisiile de carbon aferente combustibililor fosili. Cele două scheme de ajutor însumează 82 de milioane de euro. Potențialii beneficiari fiind întreprinderi care produc energie și unități administrativ teritoriale sau asociații de dezvoltare intercomunitară care realizează ori modernizează instalații care produc energie.
 

Etichete guvernajutorenergieDan Cărbunaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live