Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bârgăoan

16 Februarie 2011
Vizualizari: 1497
Comentează add

Guvernul a anunţat că se face o analiză cu privire la măsurile necesare pentru combaterea consumului şi comercializării de noi substanţe cu efect psihoactiv.

Guvernul caută măsuri mai dure pentru halucinogene

angela-bargaoan

Ministrul de interne, Traian Igaş, a declarat miercuri la Parlament, că va prezenta în cadrul şedinţei de guvern un proiect de lege privind plantele etnobotanice, urmând ca o decizie să fie adoptată de executiv.

"Proiectul este finalizat şi îl vom prezenta în cadrul şedinţei de guvern unde vom lua o decizie. După ce vom lua această decizie, îl vom anunţa public", a spus Traian Igaş.

El s-a declarat preocupat de fenomenul de comercializare a acestor substanţe.

"Suntem preocupaţi de a diminua acest fenomen de comercializare şi consum al acestor substanţe şi produse care fac foarte mult rău, în special în rândul tinerilor şi cred că bătălia pe care am început-o o s-o ducem cu succes mai departe", a mai spus Traian Igaş.

În 10 februarie 2010, guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost interzisă comercializarea unui număr de 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Şi după apariţia acestei ordonanţe, însă, sute de tineri au continuat să ajungă la spital în stare gravă, în urma consumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate, fie achiziţionate de pe internet.

Autorităţile sunt îngrijorate şi de faptul că a scăzut vârsta consumatorilor de astfel de substanţe.

Luni, aproximativ 1.000 de persoane au protestat luni în Piaţa Victoriei, cerând executivului să interzică vânzarea etnobotanicelor.


Etichete produse etnobotanicedroguriguvernlegihalucinogene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live