Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Iunie 2022
Vizualizari: 126
Comentează add

Partidele de opoziţie şi fosta formaţiune aliată la guvernare, ITN, au votat moţiunea aruncând ţara din Uniunea Europeană într-o nouă repriză de tulburări politice.

Guvernul Bulgariei a fost demis prin moţiune de cenzură

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Guvernul Bulgariei, condus de premierul Kiril Perkov, a fost demis prin moţiune de cenzură în Parlament, pe tema politicilor fiscale şi economice ale cabinetului, transmite Reuters.
 
Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 123 voturi pentru şi 116 împotrivă, a anunţat preşedintele legislativului. Partide de opoziţie şi fosta formaţiune aliată la guvernare, ITN, au votat moţiunea împotriva guvernului de coaliţie ce şi-a început mandatul în decembrie, aruncând ţara din Uniunea Europeană într-o nouă rundă de tulburări politice, pe fondul războiului din Ucraina şi al inflaţiei tot mai mari.
 
În urma votului de miercuri, 22 iunie, premierul de centru are acum o a doua şansă de a propune un nou guvern parlamentului. Dacă nu va reuşi să obţină votul acestuia, alte partide pot depune alte două propuneri în faţa preşedintelui, înainte ca acesta să desemneze un cabinet interimar şi să convoace alegeri anticipate.

Etichete Kiril PerkovBulgariamoțiune de cenzură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live