Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Octombrie 2020
Vizualizari: 457
Comentează add

Măsura anunţată ieri de guvernul britanic se va aplica de la 1 noiembrie şi va fi în vigoare şase luni.

Guvernul britanic va plăti 2/3 din salarii ptr firmele inchise de la COVID

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Guvernul britanic va plăti aproximativ două treimi din salariile angajaţilor din sectorul privat ale căror companii vor trebui închise din cauza noului val al pandemiei. Numărul infectărilor a explodat în Marea Britanie.

Corespondenta RRA, Aura Neag, a transmis că guvernul pregăteşte noi restricţii, inclusiv program restrâns sau chiar închiderea restaurantelor şi a puburilor.


Aura Neag: Ministrul de finanţe Rishi Sunak a anunţat că statul va plăti două treimi din salariile angajaţilor care nu mai pot merge la serviciu din cauza a celui de-al doilea val al pandemiei.
Rishi Sunak: Dacă se va întâmpla acest lucru, aceşti angajaţi vor primi două treimi din salariu pentru perioada în care nu pot lucra. Sper că această decizie va fi o plasă de siguranţă pentru angajaţi şi pentru firme, înaintea unei ierni care probabil va fi dificilă.


Măsura anunţată ieri de guvernul britanic se va aplica de la 1 noiembrie şi va fi în vigoare şase luni. De generozitatea guvernului vor beneficia inclusiv firmele din sectorul ospitalier, precum restaurante sau cafenele, care din cauza noului val al pandemiei trebuie fie să îşi reducă substanţial activitatea, fie să îşi închidă din nou porţile.

Marea Britanie înregistrează de câteva zile noi recorduri la numărul de infectări. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 14 mii de cazuri noi. În acelaşi timp creşte îngrijorător şi numărul pacienţilor de la terapie intensivă şi numărul deceselor. 87 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore din cauza noului virus.


Etichete Marea Britanienoi restricţiiînchidere restaurante şi puburi2/3 din salariicovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live