Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 469
Comentează add

Guvernul britanic a publicat detaliile planurilor de pregătire pentru un Brexit fără acord. Reprezentanţii executivului au estimat care ar putea fi cele mai pesimiste scenarii.

Guvernul britanic publică planurile unui Brexit fără acord

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Guvernul britanic a publicat detaliile planurilor de pregătire pentru un Brexit fără acord. Reprezentanţii executivului au estimat care ar putea fi cele mai pesimiste scenarii posibile.

Proteste de stradă, creşteri ale preţurilor la alimente şi penurii de medicamente - se află toate pe lista posibilelor efecte ale unei ieşiri fără nicio înţelegere din Uniunea Europeană.

Aşa-numitul dosar "Yellowhammer", care conţine previziunile guvernului în privinţa unui Brexit fără acord, a fost publicat în urma presiunii venite din partea parlamentului, care, în ultima zi înainte de prorogare, a votat pentru desecretizarea acestui raport.

Publicul a putut, astfel, să afle că în cazul unei ieşiri fără nicio înţelegere din Uniunea Europeană, executivul se aşteaptă la o penurie de medicamente şi anumite alimente proaspete, în timp ce preţurile pentru mâncare şi combustibil vor creşte semnificativ, afectându-i pe cei cu venituri reduse.

De asemenea, sunt aşteptate blocaje în vama Dover, unde camioanele care vor să traverseze Canalul Mânecii ar putea fi nevoite să aştepte chiar şi două zile pentru a-şi continua drumul.

În acest context, în raport se estimează că unele firme ar putea intra în faliment, operaţiunile pe piaţa neagră s-ar înmulţi, iar anumite servicii sociale ar putea dispărea din cauza lipsei de medicamente, dar şi de personal. Totul ar putea culmina cu izbucnirea mai multor proteste în întreaga ţară.

Reprezentanţii guvernului susţin că acestea sunt scenarii care pot prinde contur doar în cazul în care executivul nu ar face nimic pentru a combate efectele Brexitului fără acord.

Ministrul apărării, Ben Wallace, a precizat, însă, că guvernul a luat deja foarte multe măsuri pentru a limita efectele negative, şi că Ministerul de Finanţe a alocat fonduri suplimentare pentru a ajuta sectoarele ce ar putea întâmpina dificultăţi.


Etichete brexitno deal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live