Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 256
Comentează add

Guvernul britanic i-a dat un ultimatum primarului din Manchester

aura-neag-londra

 Foto: Arhivă.

Guvernul britanic i-a dat un ultimatum primarului din Manchester să aplice cele mai severe măsuri pentru încetinirea pandemiei, pentru că altfel vor fi impuse cu forţa. Manchester se află deja sub restricţii medii de mai bine de trei luni, iar primarul insistă ca noile reguli să fie introduse doar dacă guvernul va oferi mai mulţi bani celor afectaţi economic, după cum relatează corespondentul RRA în Marea Britanie, Aura Neag.

Reporter: De mai multe zile, Guvernul central de la Londra încearcă să impună cel mai înalt nivel de restricţii în Manchester, al treilea  oraș ca mărime din Anglia. Autorităţile locale și parlamentarii atât de la putere, cât și din opoziție care reprezintă Manchester condiționează noile restricții de un pachet financiar generos pentru cei care nu mai pot merge la serviciu. Azi-noapte guvernul a dat un ultimatum primarului din Manchester până la ora locală 12:00, ora 14:00 ora României, să accepte noile restricţii. Andy Burnham este primarul din Manchester.
 
Andy Burnham: Un ultimatum la ceas târziu de noapte comunicat presei este o mișcare provocatoare. Am să rămân pozitiv și voi încerca să răspund, să încercăm să găsim o soluție.
Reporter: Guvernul susţine că noile restricții sunt necesare din cauza creșterii numărului de infecții în zonă. Andy Burnham spune că această criză are multe nuanțe.
 
Andy Burnham: Protejarea sănătaţii înseamnă nu doar un control asupra virusului. Suntem îngrijorați că dacă intrăm în nivelul cel mai înalt de restricţii, care poate dura luni de zile, vom avea o criză a sănătăţii mentale pe lângă pandemie.
 
Reporter: Strategia premierului Boris Johnson este din ce în ce mai contestată de lideri locali. Guvernul dorește impunerea de restricții pe trei nivele de severitate la nivel local. Mai multe autorități locale au refuzat să le introducă, în vreme ce în Țara Galilor autoritățile au mers în cealaltă extremă şi au anunțat un lockdown de 17 zile începând de vineri.
 
(PH)
 

Etichete Marea BritanieguvernManchestercovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live