Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

8 Aprilie 2022
Vizualizari: 233
Comentează add

Guvernul alocă bani pentru cazarea și hrana refugiaților ucraineni

andrei-serban

  Nicolae-Ionel Ciucă.     Foto: Arhivă.

Guvernul va aloca 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru ca persoanele care găzduiesc refugiaţi din Ucraina să poată deconta cheltuielile de cazare şi masă. În atenţia executivului s-au aflat şi două ordonanţe de urgenţă care reglementează activitatea operatorilor din piaţa de energie şi a transportatorilor de bunuri.
 
Cetățenii care găzduiesc refugiați din Ucraina trebuie să depună în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni, pentru luna precedentă, la autoritățile publice locale, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor.
 
Inspectoratele pentru Situații de Urgență trebuie să vireze sumele solicitate în contul deschis la Trezoreria Statului. Premierul Nicolae Ciucă a precizat că bugetul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a primit astăzi 45 de milioane de lei în plus pentru plata acestor despăgubiri.
 
"Prin hotărârea de guvern de astăzi, am stabilit ca din Fondul de rezervă al Guvernului să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetățenii români care găzduiesc cetățenii ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiți cu cazarea în valoare de 50 lei pe zi; este reglementată, de asemenea, recuperarea sumelor cheltuite cu hrana", a spus Nicolae Ciucă.
 
Guvernul a mai adoptat și două ordonanțe de urgență: una oferă informații în detaliu pe care să le folosească operatorii din piața de energie pentru a calcula corect facturile la gazele naturale și la curent, în funcție de noile tarife, care sunt valabile până anul viitor, pe 31 martie, iar a doua instituie Sistemul Național privind Monitorizarea Transporturilor Rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat, intitulat RO e-Transport.
 

Etichete refugiațiNicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live