Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 462
Comentează add

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis blochează România prin amânarea unei decizii referitoare la remanierea guvernamentală.

Guvernul a sesizat CCR ptr. amânarea deciziilor preşedintelui Iohannis

radu-dobritoiu

Guvernul a sesizat la Curtea Costituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la transporturi, Mircea Drăghici, şi dezvoltare regională, Lia Olguţa Vasiescu. Documentul a fost înregistrat la CCR, iar Curtea a transmis că aşteaptă până pe 13 decembrie punctele de vedere ale părţilor. Premierul a explicat astăzi că demersul a fost generat de faptul că şeful statului nu a anunţat până acum ce hotărâre a luat în cazul celor două propuneri. În condiţiile preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie, România nu-şi poate permite schimbări de miniştri, a anunţat premeirul Viorica Dăncilă.

Viorica Dănclă:
"Nu ne-am dorit acest lucru, nu-mi doresc acest lucru, dar, aşa cum am spus anterior, interesul României, interesul românilor este mai presus de ambiţii, de joc politc sau de o campanie electorală".

De cealaltă parte, preşedintele Klaus Iohannis a respins din nou ideea că prin amânarea deciziei sale s-ar bloca activitatea executivului. Mai mult, şeful statului a subliniat că după acţiunea de astăzi a premierului va aştepta hotărârea judecătorilor constituţionali.

Klaus Iohannis:

"Curtea Constituţională nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu este una constituţională. Problema este una politică. O să vă spun şi care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima cauză este că de facto România nu are prim-ministru. A doua cauză este totala inabilitate a PSD de a face politică. Dacă s-a ajuns în această fază să se cheme Curtea Constituţională să stabilească ce avem de făcut, bineînţeles că voi aştepta decizia Curţii Constituţionale, după care voi acţiona constituţional".

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis blochează România prin amânarea unei decizii referitoare la remanierea guvernamentală. Social-democraţii anunţă că vor utiliza toate mijloacele legale şi constituţonale pentru a debloca situaţia creată. Într-un comunicat de presă, PSD afirmă că preşedintele nu are niciun argument politc legal sau constituţional şi îl acuză pe şeful statului de comportament necorespunzător faţă de premierul Viorica Dăncilă.
 


Etichete sesizare CCR PSDnumire Guvern noiembrie 2018decizie Iohannis Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live