Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Decembrie 2014
Vizualizari: 1056
Comentează add

Ministrul educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a spus că Guvernul a completat legea educaţiei stabilind şi cadrul legal care reglementează regimul titlurilor ştiinţifice.

Guvernul a modificat legea educaţiei naţionale

radiojurnal

Noul ministru al educaţiei şi cercetării Sorin Cîmpeanu. Foto: captură youtube.com.

Guvernul a modificat în şedinţa de astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, Legea educaţiei naţionale, stabilind printre altele şi cadrul legal care reglementează regimul titlurilor ştiinţifice.

Ministrul educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a precizat că nu este vorba despre o modificare a legii, ci mai de grabă despre o completare a acesteia.

Sorin Mihai Cîmpeanu a mai spus că renunţarea la un titlu ştiinţific nu înseamnă doar atragerea nulităţii diplomei, ci şi a intregului proces de pregătire care a fost urmat pentru obţinerea acestui titlu.

"Dacă o persoană care renunţă la un titlu doreşte să acceseze din nou acel titlu ştiinţific trebuie să reia pe de-o parte întreg procesul de pregătire de trei ani la doctorat, trei, patru ani la licenţă, doi ani la master, cât şi să urmeze la formatul de pregătire cu plată, deci cu taxă acest proces", a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu.

Întrebat câte solicitări de renunţare la un titlu ştiinţific s-au înregistrat până acum, ministrul educaţiei a spus că exista una singură şi s-a referit apoi la cazul prim-ministrului Victor Ponta.

Acesta a adăugat că Victor Ponta trebuie să facă o nouă solicitare de renunţare la titlul de doctor în drept, pe baza ordonanţei emise astăzi, de Guvern. 


Etichete educaţieministerlegemodificareSorin Mihai CîmpeanutitluriVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live