Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 169
Comentează add

Guvernul a adoptat astăzi OUG care reglementează modul în care va fi plătit personalul medical implicat în campania de vaccinare.

Guvernul a emis un OUG prin care decontează campania de vaccinare Guvernul a emis un OUG prin care decontează campania de vaccinare - Conține video

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Foto: Arhivă.

Guvernul a adoptat azi OUG prin care se stabileşte modalitatea de plată a cadrelor medicale implicate în vaccinarea anti-COVID-19, odată cu trecerea de astăzi la etapa a doua a campaniei naţionale de imunizare. Andrei Şerban este în direct cu detalii de la Palatul Victoria. Bună seara.


Reporter: Bună seara. Ordonanţa de Urgenţă adoptată în această seară prevede plata pentru orele suplimentare a medicilor, cu 90 de lei brut pe oră, a asistentelor cu 45 de lei pe oră, şi a personalului care face înregistrările, cu 20 de lei brut pe oră. Ordonanţa mai prevede şi plata medicilor de familie, progresiv, pentru pacienţii pe care îi programează la vaccinare şi pe care îi au în grijă ulterior. Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu:


Vlad Voiculescu: Pentru perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie să informeze, dar mai mult decâ atât, să programeze în platforma de programare pacienții pe care îi au pe listă, și, mai mult decât atât, să se asigure că ei vin la vaccinare și că le stau la dispoziție și după vaccinare - pentru orice reacții adverse, pentru orice nevoie de informare, de informații ar avea nevoie. Pentru această muncă suplimentară, această plată despre care vorbesc va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient, acolo unde pacientul merge și se vaccinează și toate lucrurile merg în regulă.


Reporter: Vlad Voiculescu a mai spus că medicii de familie vor putea să fie plătiţi şi mai mult, cu 50 de lei, dacă au programat 50% din pacienţii de pe listele lor, şi cu 60 de lei dacă procentul va fi de 60% şi tot aşa, plata va creşte proporţional.

Ministrul sănătăţii s-a referit şi la posibilitatea reluării şcolii în clase din 8 februarie, profesorii şi cadrele auxiliare vor fi vaccinate, iar elevii vor fi testaţi în cazul în care au simptome sau au intrat în contact cu persoane pozitive - a mai spus Vlad Voiculescu.


Vlad Voiculescu: Dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu altcineva din școală sau lucrează în aceeași școală va fi imediat testat, va fi testat cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă oricine are simptome va fi testat. Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați. Vom avea, de asemenea, și se lucrează în Ministerul Sănătății, la un ghid de bune practicipentru școli, un ghid de bune practici, care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate încă de pe acum pentru începerea școlii de pe 8 februarie și, sigur, toate celelate măsuri care au fost luate înainte în școli vor fi acum și mai strict supravegheate și încurajate de către autoritățile publice centrale și locale - vorbesc de decalarea programului școlar, asigurarea distanțării, purtarea corectă a măștii, igiena mâinilor ș.a.m.d..


Reporter: Ordonanţa de urgenţă adoptată în această seară urmează să ajungă la Consiliul Legislativ şi apoi va fi publicată de Guvern.

VIDEO: Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 15 ianuarie.

(RS)


Etichete vlad voiculescuguvernougvaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live