Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

14 Decembrie 2019
Vizualizari: 796
Comentează add

Guvernul a decis majorarea salariului minim

andrei-serban

  Palatul Victoria din București-sediul Guvernului României.      Foto: Arhivă.

În şedinţa de guvern de ieri seară s-a decis majorarea salariului minim brut pe ţară de la 2.080 de lei la 2.230 de lei lunar, de la 1 ianuarie 2020, a anunţat într-un comunicat Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
 
Proiectul de lege prin care vor fi eliminate cele mai multe articole din Ordonanţa 114 a fost de asemenea analizat în aceeaşi şedinţă, în primă lectură.
 
Prin actul normativ asupra căruia executivul doreşte să îşi asume răspunderea în parlament se urmăreşte liberalizarea pieţei energiei şi a gazelor naturale, până la 31 decembrie 2020, şi eliminarea posibilităţii ca sumele din Pilonul II de pensii să poată fi trecute la Pilonul I. Cu detalii, redactorul RRA, Andrei Şerban.
 
Reporter: Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că proiectul de lege prin care se vor elimina majoritatea articolelor Ordonanței 114 permite liberalizarea prețului la gazele naturale de la 1 iulie 2020 și a prețului la energia electrică de la 31 decembrie 2020. Va fi eliminată și taxa de 2% pentru companiile din energie, iar banii strânși până acum vor fi folosiți la protejarea consumatorilor vulnerabili.
 
Virgil Popescu: De asemenea, am discutat despre ridicarea acelei taxe de 2% impusă companiilor din energie pe cifra de afaceri, o taxă în urma căreia s-au strâns peste 600 de milioane de lei în conturile ANRE și am propus Guvernului ca cu acești bani să se poate efectua proiecte în zona de energie, proiecte în zona de eficiență energetică și, evident, să îi putem folosi și pentru consumatorul vulnerabil, pentru că tot în cursul anului 2020 vom defini consumatorul vulnerabil și schema de finanțare a acestuia.
 
Reporter: Acest proiect de lege mai prevede și desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, iar programele pentru susținerea dezvoltării stațiunilor balneare și programul de construire a grădinițelor sportive vor trece la Ministerul Lucrărilor Publice. Proiectul de lege mai elimină și posibilitatea trecerii de la Pilonul II de pensii la Pilonul I de Pensii.

Etichete guvernsalariul minimordodanta 114ministrul EconomieiVirgil Popescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live