Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Septembrie 2018
Vizualizari: 885
Comentează add

Cetăţenilor le va fi adresată întrebarea: 'Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Guvernul a anunţat întrebarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei

sergiu-stet

 Foto: gov.ro.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7 şi 21. Guvernul a aprobat în şedinţa extraordinară de marţi, 18 septembrie, actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular.

Agerpres transmite că întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu 'da' sau 'nu' va fi: 'Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?'.
 
Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că suma alocată pentru organizarea scrutinului popular este de  peste 160 de milioane de lei.
 
Ministerul Afacerilor Interne, cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente, va organiza instruirea prefecţilor şi a subprefecţilor cu privire la organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.
 
Prefecţii vor stabili graficul de distribuire a buletinelor de vot, precum şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral', a menţionat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Etichete Referendum 2018Nelu Barbuguvernreferendumorganizareîntrebare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live