Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 August 2022
Vizualizari: 212
Comentează add

Guvernul a analizat în ședința de miercuri efectele produse de secetă.

Guvernul a analizat în ședința de miercuri efectele produse de secetă

florin-lepadatu

  Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Aproape 285 de mii de hectare de suprafețe agricole din România au fost afectate de secetă, arată cele mai recente date centralizate de Ministerul Agriculturii.

Este vorba despre date comunicate din 30 de județe, iar suprafața totală efectuată de secetă este cu peste 16.000 de hectare mai mare decât cea raportată ieri.

Guvernul a analizat în ședința de astăzi efectele produse de secetă, fenomen care ar putea să se încheie în toamnă.

Pe de altă parte, autoritățile anunță că recoltarea grâului s-a încheiat, iar producția va acoperi integral consumul intern chiar dacă va fi mai mică cu 15 - 18 procente față de anul trecut.

Cu detalii, Andrei Șerban: ”Seceta pedologică va continua și în această lună, a anunțat ministrul mediului, Tánczos Barna, care a informat că lucrurile ar putea să revină treptat la normal, odată cu ploile care sunt așteptate începând de luna viitoare. De altfel, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care alocă 9,5 milioane de lei pentru dragarea fluviului Dunărea și pentru a evita întreruperea navigării pe fluviu din cauza secetei. Şi tot în ședința de guvern, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat încheierea recoltării la grâu, care anul acesta va fi mai mică cu 15 - 18 procente față de anul trecut. Ministrul a precizat însă că producția obținută asigură în totalitate consumul intern și oferă disponibilități pentru export.”


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live