Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

13 Decembrie 2021
Vizualizari: 338
Comentează add

Ordonanţa adoptată astăzi de executiv este necesară pentru utilizarea fondurilor alocate României prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență.

Guvernul a adoptat OUG care stabilește cum vor fi cheltuiți banii din PNRR

petruta-obrejan

     Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Ordonanța de urgență care stabilește cum vor fi cheltuiți banii din Planul Naţional de Redresare și Reziliență a fost adoptată astăzi de guvern.

Documentul s-a mai aflat pe masa executivului și săptămâna trecută, dar a fost nevoie ca forma finală a acestuia să fie pusă în acord cu punctul de vedere al Consiliului legislativ. 

Ordonanţa adoptată astăzi de executiv este necesară pentru utilizarea fondurilor alocate României prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență.
 
Cum vor fi cheltuite aceste fonduri și care vor fi instituțiile implicate ce vor derula proiectele asumate?
 
Ministrul fondurilor europene, Dan Vîlceanu, spunea recent că primele sume se vor îndrepta către ANAF, și anume pentru legarea caselor de marcat, dar și spre autostrada A3.
 
Forma în care astăzi ordonanța de urgență a fost adoptată cuprinde mai multe aspecte tehnice, solicitate de Consiliul legislativ, urmând să fie publicată cât mai repede în Monitorul Oficial.
 
Prima tranșă de 1,8 miliarde de euro a ajuns în România la începutul acestei luni, iar în zilele următoare vor intra alte 1,9 miliarde de euro. Aceşti bani vor urma însă un circuit diferit de cel al altor fonduri europene.
 
Practic, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, banii doar trece prin buget, se vor face rapoarte trimestriale pentru a se verifică modul de cheltuire al acestora, dar și sumele de care este nevoie.
 

Etichete guvernougpnrrfonduri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live