Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

23 Septembrie 2021
Vizualizari: 427
Comentează add

Guvernul a avut cea de a doua şedinţă din această săptămână dedicată adoptării unor măsuri noi pentru localităţile unde se atinge pragul incidenţei de şase la mia de locuitori.

Guvernul a adoptat noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

andrei-serban

   Foto arhivă

Guvernul a avut astăzi cea de a doua şedinţă din această săptămână dedicată adoptării unor măsuri noi pentru localităţile unde se atinge pragul incidenţei de şase la mia de locuitori.
 
În acele zone se instituie carantina vineri, sâmbătă şi duminică, iar operatorii economici vor lucra cu publicul doar între cinci dimineaţă şi şase seara. 
 
Guvernul a decis să interzică circulaţia persoanelor în afara gospodăriilor proprii în zilele de vineri, sâmbătă şi dumnică, între orele 20:00 şi 5:00 dimineaţa, în localităţile unde pragul incidenţei de infectare cu SARS-CoV-2 este de şase la mia de locuitori.
 
Până astăzi, acest prag era de patru la mia de locuitori.
 
Tot în acele localităţi operatorii econimici vor avea program de lucru cu publicul între 5:00 şi 18:00.
 
Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde, acolo unde acesta este cerut pentru adulţi şi pentru copiii de peste 12 ani.
 
Şi o altă măsură adoptată astăzi: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinţei şi în zonele unde pragul incidenţei este mai mare de şase la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare.
 
Este a doua zi cu peste 7.000 de noi cazuri de COVID-19. Au fost comunicate 7.095 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore 113 persoane au decedat.
 
La terapie intensivă sunt acum internaţi 1.067 de pacienţi, numărul lor fiind în creştere. În Bucureşti sunt cele mai multe cazuri, 961, capitala fiind urmată de judeţele Timiş, Cluj şi Ilfov.

Etichete guvernprevenirecovid-19restrictii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live