Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 August 2022
Vizualizari: 206
Comentează add

Bani în plus vor primi cu precădere în Ministerele Finanțelor și Muncii, în timp ce la Interne, Mediu și Cultură se vor lua bani.

Guvernul va aproba prima rectificare bugetară din acest an

radiojurnal

   Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Guvernul va aproba joi prima rectificare bugetară din acest an, care este una pozitivă.

Bani în plus vor primi cu precădere în Ministerele Finanțelor și Muncii, în timp ce la Interne, Mediu și Cultură se vor lua bani.

Rectificarea bugetară va avea ca prioritate măsurile pe care guvernul le-a luat pentru susținerea economiei și a cetățenilor, așa cum este schema de sprijin pentru compensarea prețurilor la energie electrică și la gazele naturale, dar și subvenția de stat pentru motorina folosită în agricultură și garantarea creditelor contractate de fermieri.

Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, a anunțat ministrul de finanțe, Adrian Câciu.

Cei mai mulți bani va primi Ministerul de Finanțe, urmat de cel al Muncii și Solidarității Sociale și de Ministerul Proiectelor Europene.

De cealaltă parte, ministerele de la care se vor lua bani sunt, în primul rând, Ministerul de Interne, urmat de cel al Mediului, de cel al Culturii și de cel al Afacerilor Externe.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi se mai află un act normativ care majorează bugetul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu un miliard de lei.

Acest ajutor este acordat întreprinderilor de stat pentru a se dezvolta.

Guvernul va adopta și o hotărâre privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care sunt afectați de războiul din Ucraina și de creșterea prețurilor la energie și la gazele naturale și o altă hotărâre care va acorda bani persoanelor fizice care au găzduit refugiați din Ucraina.

 


Etichete rectificare bugetaraguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live