Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Martie 2020
Vizualizari: 332
Comentează add

Ordonanța de urgență privind suspendarea ratelor la bănci pentru toți cei care doresc să facă acest demers este în atenția guvernului la ședința programată de la ora 17:00.

Guvernul pregăteşte OUG pentru suspendarea ratelor la bănci

radiojurnal

Foto arhivă

Ordonanța de urgență privind suspendarea ratelor la bănci pentru toți cei care doresc să facă acest demers este în atenția guvernului la ședința programată de la ora 17:00.

Perioada de amânare ar urma să fie de 9 luni, dar ea va fi stabilită exact în ședința de astăzi, când ar urma să fie clarificat și mecanismul prin care se poate solicita suspendarea plății ratelor - spune ministrul de finanțe, Florin Cîțu.


Florin Cîțu: Am discutat şi cu băncile cum se cere acest lucru: se face în scris, în primul rând prin online? Eu mă gândesc la o variantă care să aibă două etape: una poate prin telefon să se facă, prima, şi se identifică persoana prin telefon, şi apoi să fie confirmată în scris, printr-un e-mail sau o altă modalitate, ca şi băncile să aibă ceva scris, să aibă ceva la mână pentru viitor - nu se ştie ce se întâmplă în viitor.


Realizator: Actul normativ trebuie să stabilească și cum vor fi reeșalonate ratele neplătite în perioada crizei.

Ministrul de finanțe i-a sfătuit pe cei cu credite la bancă să fie cumpătați în cazul în care vor apela la acest ajutor și să meargă inițial pe o lună, două de amânare a ratelor, apoi pot să extindă perioada, dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor.

(RS)


Etichete guvernougratebancicoronavirus(RS)florin citu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live