Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 378
Comentează add

Guvernul dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte, dar spune că are nevoie de o evaluare economică temeinică pentru a putea face acest lucru.

Guvernul dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte

florin-lepadatu

 

Guvernul dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte, dar spune că are nevoie de o evaluare economică temeinică pentru a putea face acest lucru.

PSD critică executivul pentru că ar fi mult prea prudent, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis consideră că majorarea pensiilor şi a alocaţiilor trebuie să fie prioritare pentru cabinetul Orban.

Cătălina Creţu a sintetizat declaraţiile pe această temă: "Premierul Ludovic Orban a reafirmat ieri că sunt prevăzuţi în buget bani pentru creşterea pensiilor şi alocaţiilor.

El spune, însă că orice decizie de majorare va fi luată doar peste şase luni, după o analiză economică în funcţie de care va fi făcută rectificarea bugetară.

Ludovic Orban: "Obiectivul nostru este clar şi limpede, şi anume acela de a creşte toate veniturile românilor, salariile în mediul privat, pensiile, alocaţiile, dar la baza acestei creşteri, în mod evident, trebuie să stea o creştere economică stabilă, nu măriri pe hârtie care să ducă la inflaţie şi care să nu poată să fie susţinute în perspectivă."

Social-democraţii spun că au lăsat totul în ordine când au plecat de la guvernare.

Fostul ministru al muncii, Lia Olguţă Vasilescu, acuză cabinetul Orban că doar în trei luni a anulat progresele economice ale ţării.

Lia Olguţa Vasilescu: "De la 2,97% deficit au ajuns la 4%. De la 35% datorie publică se prognozează o datorie publică de 39%.

De la 3,4% inflaţia în luna noiembrie, au ajuns la 4,2%, iar cursul leu-euro a cunoscut de asemenea un nivel fără precedent istoric."

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că guvernul trebuie să aibă ca prioritate majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, dar pentru acest lucru este nevoie de o analiză economică serioasă.

Klaus Iohannis: "Este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat."

Potrivit legii, din septembrie pensiile ar trebui majorate cu 40%, iar guvernul a amânat până la 1 august dublarea alocaţiilor pentru copii."


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live