Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Februarie 2020
Vizualizari: 579
Comentează add

Guvernul condus de Ludovic Orban a căzut, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a fost adoptată, miercuri, de Parlament.

Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis

florin-lepadatu

 foto gov.ro

Guvernul condus de Ludovic Orban a căzut, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a fost adoptată, miercuri, de Parlament, după mai bine de două ore de dezbateri.

Alina Stănuţă, de la Palatul Parlamentului: "În favoarea moţiunii de cenzură au votat 261 de parlamentari, iar împotriva ei 139, ceea ce înseamnă că Guvernul Orban a fost demis.

Rezultatul votului a fost primit cu aplauze, aici, în plenul Parlamentului.

Anterior, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, premierul demis, Ludovic Orban, le spunea celor de la PSD că nu se lasă judecat de aceştia şi că moţiunea de cenzură este depusă de social-democraţi pentru că le este frică de democraţie.

Preşedintele PNL a declarat că a fost nevoie să emită, ieri, mai multe ordonanţe de urgenţă pentru a rezolva problemele românilor generate de fosta guvernare PSD.

Cei de la PSD, prin vocea preşedintelui interimar, Marcel Ciolacu, i-au reproşat premierului demis, Ludovic Orban, că o ţară nu poate fi condusă prin angajari de răspunderi şi zeci de ordonanţe de urgenţă sau cu împrumuturi uriaşe.

Agenda PNL înseamnă, în opinia lui Marcel Ciolacu, un abuz de putere, iar în trei luni de guvernare PNL a adus haos şi instabilitate.

Aşadar, în urma votului, Guvernul Orban a fost demis, iar preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să declanşeze consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier."


Etichete ludovicguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live