Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 517
Comentează add

Guvernul a îngheţat indemnizaţiile demnitarilor şi a suspedat plata pensiilor speciale printr-o ordonanţă de urgenţă.

Guvernul a îngheţat indemnizaţiile demnitarilor

florin-lepadatu

 Foto gov.ro

Guvernul a îngheţat indemnizaţiile demnitarilor şi a suspedat plata pensiilor speciale printr-o ordonanţă de urgenţă care vizează mai multe măsuri incluse în Legea bugetului de stat.

Decizia a fost luată, luni, pentru a se putea pune în aplicare o parte din prevederile actului normativ de modificare a Ordonanţei 114, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea şi care a fost contestat de PSD la Curtea Constituţională.

Interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat a fost amânată până la pronunţarea magistraţilor.

Reporter Cătălin Purcaru: "Măsurile adoptate prin ordonanţa de urgenţă prevăd îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor la nivelul lunii decembrie anul trecut, prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, plafonarea punctului de amendă la valoarea de 145 de lei şi interzicerea detaşărilor din privat în sectorul public.

De asemenea, au fost adoptate măsuri care elimină obligaţia de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii pensiilor private şi a comisioanelor de administrare.

Taxa de 2% se va elimina pentru companiile din domeniul energetic, precum şi taxele pe activele bancare.

Deşi se vorbea iniţial despre interzicerea cumulului salariului cu pensia, Guvernul a decis să aştepte punctul de vedere al Curţii Constituţionale, a afirmat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Ionel Dancă: "Vorbim despre cumulul salariului cu pensia, care a fost atacat de PSD la Curtea Constituţională, şi din respect pentru instanţa de contencios constituţional, în acest moment, Guvernul nu a adoptat o măsură cu privire la această prevedere, tocmai pentru a aştepta punctul de vedere al Curţii Constituţionale."

Ionel Dancă a dat asigurări că voucherele de vacanţă pentru bugetari se vor acorda în continuare şi a precizat că toate măsurile adoptate privind Ordonanţa 114, aşa-numită a lăcomiei, vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial."


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live