Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Noiembrie 2020
Vizualizari: 339
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a spus că sunt consilii județene și primării care nu mai au bani suficienți.

Guvernul a discutat despre sporul salarial pt cei care lucrează pe salvare

radiojurnal

  Foto: gov.ro.

Cabinetul Orban s-a reunit aseară la Palatul Victoria, pentru a doua ședință de guvern din această săptămână. S-a discutat și despre mărirea sporului acordat celor care lucrează pe ambulanțe, după cum a transmis redactorul nostru Andrei Șerban.

Andrei Șerban: Premierul Ludovic Orban a anunțat că 30 de consilii județene au semnalat faptul că nu mai au fonduri pentru plata angajaților și că este necesară o hotărâre de guvern pentru a le da bani din fondul de rezervă pentru plata salariilor din luna octombrie. Premierul a mai spus că exisă și unele primării care nu le mai pot da persoanelor cu dizabilități, indemnizațiile și salariile asistenților personali ai acestora. Ludovic Orban a spus că și în acest caz este nevoie de o hotărâre de guvern. 

Ludovic Orban: Va trebui să adoptăm o hotărâre de guvern astfel încât să putem să fim siguri că alocăm niște bani astfel încât toate aceste persoane, toți acești cetățeni să beneficieze de sumele cuvenite în conformitate cu prevederile legale. 

Redactorul RRA, Andrei Șerban a mai precizat că pe ordinea de zi a ședinței s-a mai aflat și Strategia Națională de Vaccinare a populației împotriva SARS-CoV-2,  şi în primă lectură două scheme de ajutor de stat pentru firmele din agricultură şi pentru cele din domeniul HoReCa.


Etichete Cabinetul Orbanședință de guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live