Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

9 Aprilie 2022
Vizualizari: 255
Comentează add

Departamentul de Stat s-a declarat îngrozit de ultimele atrocități comise de forțele rusești în Ucraina, unde au bombardat civilii aflați într-o stație de tren din Kramatorsk.

Guvernele occidentale condamnă atacul asupra civililor din estul Ucrainei

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  Peronul gării din Kramatorsk (foto din iulie 2019).    Foto: Sergiu Șteț

Guvernele occidentale au condamnat atacul asupra civililor din estul Ucrainei, iar preşedintele american, Joe Biden, a spus că este o nouă atrocitate oribilă comisă de Rusia.

Departamentul de Stat s-a declarat îngrozit de ultimele atrocități comise de forțele rusești în Ucraina, unde au bombardat civilii aflați într-o stație de tren din Kramatorsk.

Această tragedie, a spus Jalina Porter, adjuncta purtătorului de cuvând al Departamentului de Stat, consolidează hotărârea Statelor Unite de a face tot ce pot pentru a-i asista pe cei care investighează potențialele crime de război și pentru a-i face responsabili pe cei vinovați de atrocități.

La Pentagon, purtătorul de cuvânt, John Kirby, a condamnat atacul cu rachete din Kramatorsk drept încă un exemplu al brutalității rusești.

Pe de altă parte, Pentagonul a anunțat ieri că va desfășura un sistem antirachetă Patriot în Slovacia, pentru a înlocui sistemul de apărare antirachetă S-300 pe care Bratislava îl va trimite Ucrainei.

-Mișcarea pe care am făcut-o astăzi, prin anunțul desfășurării unei baterii Patriot în Slovacia, reflectă cât de mult luăm în serios Articolul 5 al Tratatului NATO. Așa cum a spus preşedintele Biden, vom apăra fiecare centimetru al teritoriului NATO, dacă va fi nevoie.

Este un angajament de neclintit. Statele Unite cred în acest angajament și vom continua să căutăm modalități de a consolida apărarea, în special pe flancul estic.

 


Etichete KramatorskatrocitatiRusiacondamnare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live