Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1250
Comentează add

Leul are o tendinţă de depreciere, a confirmat guvernatorul BNR, după coborârea, ieri, a monedei naţionale, la cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.

Guvernatorul BNR a confirmat că leul are o tendinţă de depreciere

radiojurnal

Foto: BNR.

Leul are o tendinţă de depreciere, a confirmat guvernatorul BNR, după coborârea, ieri, a monedei naţionale, la cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.

Şi astăzi a continuat deprecierea, un euro fiind cotat la cursul BNR, la 4,62 de bani.

Mugur Isărescu a atras atenţia că evoluţia cursului este influenţată de deteriorarea balanţei comerciale, la valori care deja reprezintă o problemă: 

Mugur Isărescu: Per total, observăm o tendinţă de depreciere mai de durată, nu cu cifre mari, cu cifre mici, mai de durată însă şi este categoric asociată cu situaţia balanţei de plăţi a României.

Şi aici avem o situaţie în deteriorare a balanţei comerciale.

Chiar astăzi s-au anunţat cifrele, numai pe cele opt sau nouă luni avem deficit comercial de peste opt miliarde de dolarii. Aici se conturează o problemă! 

Guvernatorul BNR a mai declarat că inflaţia va creşte mai rapid decât se anticipase până la primăvară, apoi, se va înregistra o revenire la valori mai scăzute.

De la 1,9 , prognoza de inflaţie a crescut la 2,7 pentru acest an şi urmează a fi în 2018 de 3,2, potrivit estimărilor Băncii Naţionale.


Etichete guvernatorul BNRMugur Isarescucurs valutarinflatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live