Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Iulie 2020
Vizualizari: 400
Comentează add

Reacţia FMI după demisia guvernatorului Băncii Naţionale a Ucrainei

Guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei a demisionat

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Șeful Băncii Naționale a Ucrainei (NBU), Iakiv Smoli, a anunţat că demisionează din funcţie, decizia urmând să fie aprobată de Rada Supremă de la Kiev.
 
Într-un comunicat de presă, Smoli denunţă presiuni politice sistematice asupra Băncii Centrale a Ucrainei. "Acest lucru face imposibilă exercitarea funcţiei în mod eficient. Prin demisia mea, vreau să avertizez împotriva unor tentative ulterioare de a submina temelia instituțională a Băncii Centrale din Ucraina", a subliniat guvernatorul, care a fost numit în funcţie în urmă cu doi ani.
 

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avut joi, 2 iulie, o primă reacţie după ce șeful Băncii Naționale a Ucrainei (NBU), Iakiv Smoli, şi-a anunţat demisia.

Într-un comunicat de presă, FMI subliniază că independența NBU joacă un rol central în acordul stand-by de împrumut pentru Ucraina şi menţionează că este important ca succesorul lui Iakiv Smoli să asigure independența autorității de reglementare bancară.

Potrivit FMI, sub conducerea guvernatorului Smoli, Banca Centrală a Ucrainei a obținut un succes în asigurarea stabilității prețurilor, "ceea ce a demonstrat clar rolul cheie al unei bănci centrale independente în politica macroeconomică modernă".

 
 

Etichete UcrainaIakiv SmoliFMIîmprumut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live