Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

23 Iulie 2010
Vizualizari: 957
Comentează add

Responsabilul băncii este suspectat de abuz în funcţie, de luare de mită, evaziune fiscală, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Guvernatorul băncii centrale din Kosovo a fost arestat

bogdan-mihai

Guvernatorul băncii centrale din Kosovo, Hashim Rexhepi, a fost arestat. Foto: Reuters.

Guvernatorul băncii centrale din Kosovo, Hashim Rexhepi, a fost arestat, urmând a fi prezentat în faţa judecătorilor în termen de 48 de ore, a anunţat Misiunea Uniunii Europene de Poliţie şi Justiţie în Kosovo (EULEX).

Guvernatorul este suspectat de abuz în funcţie, de luare de mită, evaziune fiscală, trafic de influenţă şi spălare de bani, se arată în comunicatul misiunii.

EULEX a întreprins percheziţii la sediul Băncii Centrale precum şi la domiciliile a patru suspecţi, inclusiv al guvernatorului, a mai precizat misiunea europeană.

Kosovo a fost deseori criticat pentru tolerarea criminalităţii şi a oficialilor corupţi.

În urmă cu zece zile, agenţii EULEX si poliţia au percheziţionat Ministerul Sanătăţii şi au arestat un oficial de rang înalt. În aprilie, raidurile au vizat Ministerul Transporturilor.

EULEX a început în luna iunie să facă demersuri pe lângă premierul Hashim Thaci în vedera demiterii a trei miniştri, suspectaţi de corupţie.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, fiind recunoscut oficial de 69 de ţări din întreaga lume, între care Statele Unite şi 22 dintre cele 27 de state membre UE, conform AFP.

Alte ţări, între care Rusia, China, India, Argentina şi România susţin nu recunosc independenţa Kosovo faţă de Belgrad.


Etichete Kosovoguvernatorbanca centrală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live