Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

12 Iunie 2020
Vizualizari: 344
Comentează add

Guvern: Măsuri pentru următoarea perioadă de relaxare

andrei-serban

Foto. gov.ro.

Guvernul a lăsat pentru prima şedinţă de săptămâna viitoare adoptarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă.
 
Anunţul a fost făcut aseară de premierul Ludovic Orban, care a mai spus că decizia de prelungire nu are conţinut politic şi că starea de alertă ar fi absolut necesară pentru a menţine reglementarile care protejează sănătatea şi viaţa românilor.
 
El vorbit după o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, unde au fost detaliate măsurile pentru următoarea perioadă de relaxare, după 16 iunie.
 
Premierul Ludovic Orban a anunţat că Institutul Naţional de Sănătate Publică va acorda fiecărei ţări un coeficient, care va arăta gradul în care se află pandemia cu COVID-19.
 
Persoanele care se vor întoarce în România din ţări care au un coeficient sub cinci nu vor mai sta în izolare la domiciliu.
 
De asemenea, se doreşte şi reluarea curselor aeriene spre ţările cu coeficient sub cinci, aşa cum ar putea să fie Austria, Grecia sau Bulgaria, a mai spus premierul.
 
Tot el a amintit că se vor deschide mall-urile, cu excepţia cinematografelor şi a restaurantelor din interiorul lor. Ludovic Orban a anunţat că va înceta şi acordarea ajutorului financiar pentru părinţii care au stat acasă cu copiii şcolari.
 
Ludovic Orban: Odată cu încheierea şcolii, va înceta măsura de sprijin care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu. Sigur, recomandarea noastră este să facă tot ce e posibil, pentru a găsi soluţii în cadrul familial, dar dacă nu vor exista astfel de soluţii, permitem redeschiderea grădiniţelor, activităţilor de tip after school care funcţionează în mod normal pe perioada verii.
 
Reporter: Premierul a mai spus că se măreşte de la trei la şase numărul de persoane care pot să facă sport împreună şi se deschid piscinele în aer liber.
 
Ludovic Orban a mai precizat că o hotărâre de guvern privind prelungirea stării de alertă se va lua săptămâna viitoare, pentru că marţi, 16 iunie, este ultima zi a actualei stări de alertă.
 

Etichete guvernludovic orbanpandemiemasuri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live