Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

18 Martie 2020
Vizualizari: 940
Comentează add

Toate măsurile luate de actualul executiv au un singur obiectiv, și anume limitarea la maximum, pe cât este posibil, răspândirea epidemiei de coronavirus și protejarea populației.

Guvern, măsuri pentru sprijinirea economiei şi protejarea populaţiei

petruta-obrejan

Foto: Arhivă.

Măsurile de sprijinire a economiei pe care executivul le adoptă în şedinţa de miercuri, în desfăşurare la această oră, vizează, printre altele, plata de la buget a şomajului tehnic pentru angajaţii companiilor care din cauza epidemiei de coronavirus şi-au oprit temporar activitatea.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut de asemenea ministrului de Interne să pregătească o reglementare în baza căreia primăriile să fie obligate să se implice în impunerea măsurilor privitoare la carantină şi izolarea la domiciliu.


Toate măsurile luate de actualul executiv au un singur obiectiv, și anume limitarea la maximum, pe cât este posibil, răspândirea epidemiei de coronavirus și protejarea populației, a declarat la începutul ședinței de guvern premierul Ludovic Orban.

El a precizat că a discutat personal cu omologul său de la Budapesta și tranzitul de marfă și de persoane pe teritoriul Ungariei va fi din nou permis.


Ludovic Orban: În ceea ce priveşte tranzitul, transportul de marfă, nu vor mai exista restricţii, iar în ceea ce privește transportul de persoane, se va permite în fiecare zi derularea acestui transport de persoane în convoi între orele 21:00 și 5:00 dimineața, ora Ungariei, pentru cetățenii care vor să tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest.


Reporter: Șeful executivului le-a cerut ministerelor de linie să fie pregătite pentru o creștere substanțială a numărului de cetățeni români care revin în țară și le-a cerut fermitate în aplicarea măsurilor existente.

În acest sens, Ludovic Orban i-a cerut ministrului de interne să pregătească o reglementare sub forma unei ordonanțe militare sau a unei hotărâri de guvern prin care primăriile să sprijine la rândul lor impunerea măsurilor de izolare la domiciliu.


Ludovic Orban: Oricine vine dintr-o zonă carantinată, cum este Italia sau diferite zone din alte țări europene, va trebui să intre în carantină, iar cine vine din ţările în care există peste 500 de cetățeni care au fost diagnosticați cu COVID-19 vor trebui să intre în izolare la domiciliu.

(RS)


Etichete guvernmasurieconomiepopulatiecoronaviruspremierludovic orbansomaj tehnicmaiizolarecarantina(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live