Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

15 Iulie 2014
Vizualizari: 1174
Comentează add

Rusia doreşte un rol mai mare al grupului în combaterea ameninţărilor la securitate, a spus Vladimir Putin, subliniind că nu sunt planuri de a înfiinţa o alianţă politico-militară.

Grupul BRICS, "contrapondere la influenţa SUA"

alexandru-beleavski-moscova

Vladimir Putin în Brazilia. Foto: Captură youtube.com

Rusia doreşte să imprime summitului BRICS, care începe astăzi în Brazilia, o importantă componentă politică, alături de cea tradiţională, economică.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că grupul format de Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud trebuie să devină parte integrantă a sistemului decizional global cu rol de contrapondere la influenţa Statelor Unite şi al aliaţilor acestora.

Pledând pentru creşterea cooperării politice în cadrul BRICS, preşedintele Putin a declarat că este necesar ca grupul să se opună încercărilor anumitor state de a impune comunităţii internaţionale cursul spre înlăturarea regimurilor ce nu le convin ca variantă unilaterală de rezolvare a crizelor.

În acest scop, Rusia propune înfiinţarea în cadrul BRICS a unui mecanism de consultări la nivel de miniştri de externe pe tema conflictelor regionale.

Rusia doreşte şi un rol mai mare al grupului în combaterea ameninţărilor la adresa securităţii, a declarat Putin, subliniind totodată că nu există planuri de a înfiinţa, pe baza BRICS, o alianţă politico-militară.

O atenţie specială în cadrul summitului - a mai spus preşedintele Putin - va fi acordată crizelor din Siria, Irak şi Ucraina, ca şi înmulţirii cazurilor de aplicare în masă a sancţiunilor unilaterale, cum este cel al Rusiei, supusă în prezent unui asemenea atac din partea Statelor Unite şi aliaţilor acestora.

Rusia propune în acest sens conceperea unui sistem de măsuri care să nu permită persecutarea ţărilor ce nu sunt de acord cu deciziile de politică externă ale Washingtonului şi aliaţilor săi, a declarat liderul de la Kremlin.


Etichete BRICSBraziliaRusiaIndiaChinaAfrica de SudVladimir PutinconflicteSUAalaiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live