Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 24 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

11 Octombrie 2016
Vizualizari: 527
Comentează add

Pentagonul a anunţat luna trecută, pe 7 septembrie, că în urma unui raid aerian şeful propagandei ISIS a fost ucis.

Gruparea "stat islamic" a confirmat decesul şefului său cu propaganda

rador

 Foto: captură youtube.com.

Aşa-numita grupare Statul Islamic (ISIS) a confirmat decesul şefului său de propagandă, despre care Pentagonul a anunţat că a fost ucis luna trecută în urma unui raid aerian în provincia siriană Raqqa.

Agenţia Reuters anunţă că în cadrul unui mesaj postat online, gruparea jihadistă îl omagiază pe Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad, cunoscut şi sub numele de Abu Mohammed al-Furqan, însă nu se fac precizări cu privire la circumstanţele decesului său. Pentagonul a anunţat luna trecută, pe 7 septembrie, că în urma unui raid aerian al-Fayad a fost ucis.

Acesta era ministrul informaţiilor, responsabil cu propaganda grupării islamiste, şi un proeminent membru din cadrul conducerii grupării. Atacul aerian a avut loc în apropiere de oraşul Raqqa, capitala de facto a ISIS din nordul Siriei, iar ţinta a fost chiar al-Fayad în timp ce se afla pe o motocicletă în afara reşedinţei sale, a anunţat Pentagonul.

ISIS controlează mari zone din Irak şi Siria şi a difuzat imagini cu decapitări ale jurnaliştilor şi activiştior umanitari în utlimii ani. Gruparea jihadistă are simpatizanţi în mai multe ţări, aceştia lansând atacuri cu bombă şi cu arme de foc asupra civililor.


Etichete Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayadstat islamicISISAbu Mohammed al-Furqan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live