Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Agenda globală Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

5 Martie 2015
Vizualizari: 1483
Comentează add

Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român, a fost condamnat de Curtea de Apel Polieşti la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Gruia Stoica, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

simona-uta-ploiesti

Gruia Stoica. Foto: wikipedia.org.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au hotărât astăzi condamnarea omului de afaceri Gruia Stoica la patru ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă, şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a exercitării drepturilor.

Magistraţii dispus însă deducerea din pedeapsa aplicată a perioadei reţinerii inculpatului, a perioadei în care a stat în arest preventiv, dar şi a celei în care s-a aflat în arest la domiciliu, menţinând în acelaşi timp măsura arestului la domiciliu.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi avocatul Doru Boştină, el primind trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, instanţa menţinând măsura preventivă a controlului judiciar.

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost trimis în judecată la data de 12 februarie 2014, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă, alături de avocatul Doru Boştină, acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Târgu Jiu a lansat public procedura de licitaţie ce avea ca scop încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect "Servicii de transport feroviar de cărbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni.

Procurorii susţin că, în acest context, avocatul Boştină i-a promis lui Gruia Stoica faptul că va înlesni, în schimbul sumei de trei milioane euro, aflarea ofertei de preţ şi va folosi pentru realizarea traficului de influenţă un intermediar care poate exercita influenţa directă asupra directorului general al CFR Marfă. 


Etichete Gruia StoicaprocesPloieştiCurtea de ApelDNADoru BoştinăavocatCFR MarfăGFRComplexul Energetic Olteniaînchisoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live