Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

25 Februarie 2015
Vizualizari: 2461
Comentează add

Direcția de Sănătate Publică Galați a primit confirmarea unui caz mortal de gripă porcină, victima fiind o femeie, de 47 de ani, din Tecuci.

Gripa porcina "a ucis o asistentă medicală din Tecuci"

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă Reuters. 

Direcția de Sănătate Publică Galați a primit confirmarea unui caz mortal de gripă porcină, victima fiind o femeie, de 47 de ani, din Tecuci. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Galați, dr. Liliana Iordăchescu, confirmarea Institutului Cantacuzino privind existanța virusului AH1N1 (gripă porcină) a venit după decesul pacientei. 
 
Din ancheta epidemiologică a reieşit că pe data de 8 februarie a debutat boala cu febră, tuse şi stare alterată a sănătăţii. 
 
Pe data de 15 februarie, femeia a fost internată la Spitalul Anton Cincu din Tecuci, cu diagnosticul pneumopatie acută dreaptă. 
 
Starea ei de sănătate s-a agravat, iar pe data de 17 februarie a fost transferată la Spitalul Judeţean Galaţi, în secţia Reanimare, cu diagnosticul şoc toxico-septic, iminenţă de stop cardiorespirator, bronhopneumonie şi hipertensiune malignă. 
 
Din păcate, pe data de 22 februarie, femeia a decedat. 
 
Pacienta lucra ca asistantă medicală la Spitalul municipal Tecuci, nu fusese vaccinată antigripal şi suferea şi de o bronşită tabagică, a mai declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. 
 
Conform protocolului, toate persoanele care au intrat în contact cu victima sunt monitorizate de către medicii lor de familie.

Etichete ştiri sud-estDirecția de Sănătate Publică GalațiLiliana Iordăchescugripă porcinăTecuciSpitalul Anton CincuAH1N1

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live