Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

26 Septembrie 2009
Vizualizari: 1696
Comentează add

Farmaciile fac cu greu faţă cererii crescute de produse pentru prevenirea contractării unui virus gripal.

Gripa îi sperie pe francezi

ionut-dragu

Speriaţi de gripa A/H1N1, francezii au epuizat stocurile de geluri hidroalcoolice antiseptice din farmacii, aceste produse fiind disponibile, în prezent, doar pe internet şi în marile hipermarketuri din Franta, informează Le Parisien.

Gelurile antiseptice sunt folosite pentru dezinfectarea mâinilor, mai ales că virusul A/H1N1 poate fi luat şi prin contactul cu suprafeţe infectate.

Farmaciile nu au anticipat succesul acestor produse antiseptice şi nu şi-au asigurat stocurile. Nici furnizorii francezi nu stau mai bine, iar capacitatea de producţie a fabricilor este depăşită de cerere. "Am fost, practic, devalizaţi. De 10 zile nu mai avem nici geluri, nici măşti chirurgicale. Urmatoarele livrări vor fi la jumătatea lunii noiembrie, când epidemia va fi trecut.

În Franţa laboratoarele nu ne mai pot aproviziona, deoarece au vândut anticipat loturile, iar pe noi ne-au redirectionat către furnizorii chinezi", a declarat Lucien Bennattan, preşedinte al lantului de farmacii PHR, care deţine 2.600 de unităţi în Franta.

Criza de geluri de pe piaţa franceză este confirmată şi de laboratoarele care alimentează peste 22.000 de farmacii din Hexagon

"Stocurile sunt epuizate de 15 zile, iar fabricile nu mai pot face faţă. Urmatoarele livrări se vor face în trei saptamâni", spune Pascal Mus, responsabil al laboratoarelor Gifrer.

Întârzieri la livrări, de aproximativ trei saptamâni, au anunţat şi reprezentanţii laboratoarelor Gilbert, care produc zilnic 36.000 de flacoane cu gel antiseptic.

Reprezentanţii companiei farmaceutice Merck au declarat că vânzările acestui produs din iunie au fost cu 65% mai mari faţă de cele de anul trecut, în timp ce, în august, s-a încasat cu 110% mai mult decât în aceeasi perioada din 2008.       


Etichete gripagel antisepticfrantafarmaciioameniimbolnavireah1n1

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live