Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2020
Vizualizari: 223
Comentează add

Gripa a făcut o nouă victimă

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Încă un om a murit din cauza gripei sezoniere. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani din judeţul Bistriţa, care avea şi alte afecţiuni medicale.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, Camelia Strugari.

Camelia Strugari: Bărbatul s-a prezentat în data de 17 ianuarie la UPU cu insuficienţă respiratorie acută şi simptome de gripă. A fost internat la Secţia Pneumologie, de unde a fost transferat la Secţia ATI, cu insuficienţă respiratorie acută, bronho-pneumonie cronică obstructivă acutizată şi alte comorbidităţi. I-a fost administrat tratament antiviral, terapie de monitorizare şi susţinere a funcţiilor vitale, însă evoluţia stării sale de sănătate a fost nefavorabilă şi, din cauza insuficienţei multiple de organe, a decedat în data de 25 ianuarie.

Ieri, un copil de doi ani a murit din cauza gripei. Era internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, nu fusese vaccinat antigripal şi avea şi alte probleme medicale. Pentru a preveni îmbolnăvirile, la mai multe şcoli şi grădiniţe din Bucureşti cursurile de la unele clase şi grupe sunt suspendate timp de câteva zile.

Autorităţile dau asigurări că, deşi ne aflăm în plin sezon gripal, România nu se confruntă, în prezent, cu o epidemie.


Etichete gripavictima

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live