Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Ianuarie 2020
Vizualizari: 505
Comentează add

Gripa a făcut o nouă victimă

radiojurnal

    Foto: Arhiva/ Agerpres

Peste 80.000 de oameni au ajuns la medic cu afecţiuni respiratorii acute, de la începutul sezonului rece. Ieri a fost anunţat şi un nou deces din cauza gripei - cel de-al treilea.
 
Cea de-a treia victimă a gripei, anunţată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, este un bărbat de 78 de ani din judeţul Argeş, care avea şi alte probleme de sănătate.
 
Până acum au fost raportate, la nivel naţional, 1389 de cazuri de gripă, cu 40 la sută mai puţine ca anul trecut.
 
Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Braşov, Cluj, Sibiu, Prahova, Galaţi şi în municipiul Bucureşti.
 
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din capitală şi Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au impus măsuri de limitare a accesului aparţinătorilor, iar pacienţii au fost izolaţi pe tipuri de maladii, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire prin afecţiuni respiratorii.
 
Între timp, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut Ministerului Educaţiei ca personalul din învăţământ să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase, conform legii.
 
Totodată, FSLI atrage atenţia că în bugetul pentru acest an nu sunt asigurate fondurile necesare pentru vaccinarea salariaţilor din învăţământul preuniversitar şi cere o analiză la nivel naţional pentru primirea banilor la prima rectificare bugetară.

Etichete gripavictima

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live